Κυριακή

Οι τουρίστες εγκαταλείπουν φοβισμένοι το κέντρο


Oι εικόνες αθλιότητας και η εγκληματικότητα που κυριαρχούν στην καρδιά της Αθήνας διώχνουν τους ξένους επισκέπτες, που ενίοτε εγκαταλείπουν έντρομοι τα ξενοδοχεία τους.

Οι τουρίστες εγκαταλείπουν φοβισμένοι το κέντρο

Οι ξενοδόχοι στο κέντρο της πρωτεύουσας βλέπουν μείωση 15% στις αφίξεις και πάνω από 20% στα έσοδα σε σχέση με πέρυσι και το αποδίδουν, παράλληλα με την οικονομική κρίση, στη μεγάλη υποβάθμιση της Αθήνας και στην αρνητική εικόνα που μεταφέρουν οι επισκέπτες όταν επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

Σε απόσταση αναπνοής από τις ρεσεψιόν, τις πολυτελείς εγκαταστάσεις και τα υψηλών προδιαγραφών δωμάτια, οι τουρίστες αντικρίζουν δεκάδες περιφερόμενους ναρκομανείς, σωματέμπορους, ανήλικα κορίτσια που εκδίδονται και στίφη λαθρομεταναστών που ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Ηδη μεγάλα τουριστικά πρακτορεία ακυρώνουν μακροχρόνιες συνεργασίες με ξενοδοχεία στο κέντρο της πρωτεύουσας, τα βομβαρδίζουν με επιστολές διαμαρτυρίας, ενώ στο Ιντερνετ τα αρνητικά σχόλια όσων έζησαν τον... μύθο στην Αθήνα προειδοποιούν τους υποψήφιους ταξιδιώτες.

Η Ενωση Ξενοδόχων Αττικής εστιάζει το πρόβλημα σε μια ακτίνα ενός χιλιομέτρου γύρω από την Ομόνοια. Στην περιοχή αυτή, όμως, υπάρχουν ξενοδοχεία με 12.000 έως 14.000 κλίνες, δηλαδή το 1/5 της συνολικής δυναμικότητας στην Αττική.

Παράπονα
«Τα πρακτορεία διαμαρτύρονται συνεχώς. Εχουμε πολλά παράπονα και τη διακοπή πολυετών συνεργασιών. Φέτος η μείωση σε έσοδα αγγίζει το 22% για την Αθήνα, ενώ οι διανυκτερεύσεις μειώθηκαν κατά 15%. Το χειρότερο από όλα είναι η εικόνα της Αθήνας που δεν θεωρείται ασφαλές μέρος. Πολλά ξενοδοχεία αναγκάζονται, μόλις φτάνουν οι πελάτες, να τους προειδοποιούν... να προσέχουν όταν κυκλοφορούν διότι βρίσκονται στη ζώνη του πυρός...», μας λέει ο κ. Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αττικής, όπου λειτουργούν συνολικά 400 ξενοδοχεία.

«Πολλοί τουρίστες πέφτουν θύματα. Εχουμε περιστατικά όπου συμμορίες στήνουν ενέδρα στα ξενοδοχεία. Μόλις κατεβαίνουν από το πούλμαν αναμειγνύονται με τους πελάτες, παίρνουν τις βαλίτσες και φεύγουν».

Η Ενωση Ξενοδόχων κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια είχε επισημάνει ότι το κέντρο της πόλης μετατρέπεται σε γκέτο, απαξιώνεται και περιθωριοποιείται. Οταν διαλύθηκε η «μαγική εικόνα» των Ολυμπιακών Αγώνων, τελείωσε και ο μύθος της Αθήνας...

Οπως λένε οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, η όντως έντονη παρουσία της αστυνομίας τους τελευταίους δύο μήνες δεν λύνει από μόνη της το πρόβλημα. «Είναι πολύ σημαντικό να περιοριστεί η είσοδος μεταναστών, αλλά και η μεταφορά των μονάδων του ΟΚΑΝΑ από τη Σοφοκλέους και την Καποδιστρίου εντός νοσοκομείων, όπως έχει ανακοινωθεί», λένε οι ξενοδόχοι που προσβλέπουν στην κίνηση του φθινοπώρου. Εχουν παρακαλέσει, άλλωστε, τους αρμοδίους γι’ αυτό, καθώς Σεπτέμβριος και Οκτώβριος είναι μήνες με υψηλή τουριστική κίνηση για την πόλη.


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&pubid=5200841&subid=2

===================================


Τα ξενοδοχεία της Ομόνοιας....

Πρακτορεία
Βάζουν τέλος σε συνεργασίες 20 χρόνων

Τα ξενοδοχεία που βρίσκονται πέριξ της Ομόνοιας «βομβαρδίζονται» από επιστολές που στέλνουν μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία του εξωτερικού, τα οποία διακόπτουν μακροχρόνιες συνεργασίες.

Χαρακτηριστικά είναι τα αποσπάσματα από επιστολές που έλαβαν πρόσφατα 2 μεγάλα ξενοδοχεία της Ομόνοιας: «Είμαι υποχρεωμένος να σου πω ότι η εικοσαετής συνεργασία μας πρέπει τώρα να διακοπεί... Το αποκαλούμενο ιστορικό κέντρο της Αθήνας έχει τώρα αλλάξει και οι πελάτες μου δεν αισθάνονται πλέον ασφαλείς στα γύρω πεζοδρόμια...».

«...Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σου ανακοινώσουμε ότι λόγω της κατάστασης που επικρατεί γύρω από το ξενοδοχείο και γενικά στην περιοχή της Ομόνοιας, οι πελάτες μας μάς απαγόρευσαν την οποιαδήποτε συνεργασία με το ξενοδοχείο σας...

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι οι συνεχείς καβγάδες των αλλοδαπών της περιοχής που χτυπιούνται με ξύλα οικοδομής και το εμπόριο ναρκωτικών που έχουν φτάσει μέχρι την είσοδο του ξενοδοχείου... Εχουν αποθρασυνθεί τόσο ώστε μπαίνουν και μέσα στο ξενοδοχείο, όπως κατήγγειλε πελάτης, που του χτύπησαν την πόρτα του δωματίου του και ένας ναρκομανής ζητούσε λεφτά...».

Ακυρώσεις
«Κλείνουν για 5 βράδια και μένουν ένα»

«Αυτό δεν είναι εικόνα πρωτεύουσας, είναι σκέτη δυσφήμηση. Είναι ό,τι χειρότερο για την ελληνική οικονομία, αφού θα κλείσουν επιχειρήσεις. Οι ξένοι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν από τους ναρκομανείς τα κλεφτρόνια και τους "εμπόρους". Το βιώνουμε καθημερινά όταν πελάτες μας έρχονται δαρμένοι, όπως συνέβη με κάποιους που περνούσαν μπροστά από το Εφετείο στη Σωκράτους», λέει ο κ. Κώστας Αβράμπος, αντιπρόεδρος της Ενωσης και ιδιοκτήτης δύο ξενοδοχείων.

«Υπάρχουν ακυρώσεις κρατήσεων, ενώ πελάτες που έχουν προγραμματίσει να μείνουν 5 ημέρες, τελικά μένουν μόνο ένα βράδυ. Αγωνιζόμαστε για το καλό της χώρας, φωνάζουμε χρόνια τώρα, έχουμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού και το πρόβλημα μάλλον δεν έχει γίνει ακόμα κατανοητό».πηγή

Σε "σκούπες" της Αστυνομίας όταν είσαι στο Κέντρο κοντά σε

μικρά ξενοδοχεία θα δείς να τρέχουν να κρυφτούν σε αυτά αλλοδαποί

και χρήστες .

Ο υπάλληλος στη ρεσεψιόν δεν μπορεί να τους εμποδίσει.

Τρέχουν και ανεβαίνουν στους ορόφους.

Ειδικά στην Πειραιώς έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Έξω από το "ΆΡΗΣ" είναι πιάτσα ναρκωτικών.

Οι τουρίστες παραμερίζουν χρήστες και εμπόρους για να περάσουν μέσα ή για να φύγουν.




ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ! : http://blogathinaios.blogspot.com/2009/08/blog-post_6637.html
Ο περιπτεράς εκεί θα μπορούσε να βιντεοσκοπεί

ρεαλιστικές σκηνές που θα τις ζήλευε και ο καλύτερος σκηνοθέτης.
(http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&pubid=5200841&subid=2)