Κυριακή

Επιστολή: «Η υπέρλογη(μυθική)προΰπαρξη του Αρίου ανθρώπου.»


Εάν θέλαμε ακροθιγώς να δώσουμε το στίγμα του σημερινού ανθρώπου θα δημιουργούσαμε την παρακάτω εικόνα. Θα απεικονίζαμε έναν άνθρωπο εγκλωβισμένο μέσα στο κλουβί του υλισμού, του εμπειρισμού-τέτοιου όπως διαμορφώθηκε μετά την τραγελαφική διαστρέβλωση του Επικούρου από τη διδακτορική διατριβή του Μαρξ-γενικά ένα ανθρωποειδές αλυσοδεμένο μέσα στον κλειστό χώρο αυτών που πιστεύουν ότι ο άνθρωπος είναι ό,τι φαίνεται και όχι ό,τι μπορεί να φαντασθεί ότι είναι.Η απόλυτη προσπάθεια λοιπόν των Σωκρατικών φωτισμένων οικιστών, αυτών που θυμούνται τη χώρα των Μακάρων, τας νήσους των Μακάρων, θα πρέπει να είναι ο απεγκλωβισμός των ανθρώπων από το φαύλο κύκλο του υλισμού. Φαντασθείτε ένα σωστικό μέσο που πλησιάζει προς τους ανθρώπους οι οποίοι χρειάζονται βοήθεια. Τους φωτίζει, τους τοποθετεί σε κύκλο φωτός και έπειτα τους σώζει.

Το παράδειγμα αυτό είναι ενδεικτικό για την πραγματική πορεία της οντικής σωτηρίας των ανθρώπων από τους φωτισμένους αγγέλους του αγαθού. Οι άνθρωποι της γνώσης και της ανάμνησης πλησιάζουν αυτούς που χρειάζονται το φώς και φωτίζουν μία πολύ συγκεκριμένη περιοχή η οποία απομονώνεται από όλες τις άλλες διότι είναι η περιοχή που επικοινωνεί με τους αρχεγόνους μεταφορείς του ωραίου. Είναι η περιοχή του έθνους, η περιοχή όπου κινούνται όλες εκείνες οι ιδέες οι οποίες μπορούν τους φωτισμένους να τους οδηγήσουν σε επόμενες ανώτερες οντικές καταστάσεις.

Το πρώτο βήμα του απεγκλωβισμού είναι πολύ συγκεκριμένο. Κατά απόλυτα Σπαρτιατικό τρόπο θα πρέπει να σπάσουν τα δεσμά αυτής της λογικής η οποία οδηγεί τους προικισμένους ανθρώπους σε μία ηθική υποταγής. Η απόλυτη ενόραση, η διαίσθηση του ανωτέρου θα πρέπει να πλημμυρίσουν τους ανθρώπους που η ιστορία τους είναι στενά συνδεδεμένη με το Δία και τον κεραυνό του, τον Πήγασο και το Βελλερεφόντη.

Το σπάσιμο της καταστρεπτικής κοινής λογικής θα επιτρέψει στους πραγματικά ανωτέρους ανθρώπους να οδεύσουν πίσω από το θεό και τα πρέπει αυτού του κόσμου. Αυτοί οι άνθρωποι θα συναντήσουν πρόσωπα και καταστάσεις και θα καταλάβουν την απόλυτη οντική αλήθεια. Αλήθεια δεν είναι η ανόητη διατύπωση των Μεσαιωνικών θεολόγων από το Θωμά έως τον Αυγουστίνο( «η αλήθεια είναι η συμφωνία του νοητού και του εμπειρικού»).Οι φωτισμένοι οδεύουν πίσω από κάθε λογική και εμπειρία αυτού του κόσμου. Η αλήθεια για αυτούς είναι η φαντασία, η σκέψη, η ενόραση, η φράση του Πατρός Παρμενίδου «ταυτόν εστί νοείν τε και είναι».

Οι φωτισμένοι Άριοι λοιπόν οδεύουν προς τον κόσμο των ομοίων τους. Ό,τι σκεφθούν υπάρχει μόνο και μόνο επειδή το σκέφθηκαν. Αληθινό είναι ό,τι σκεφθώ, ό,τι προχωρεί το τέλειο οντικό σχέδιο, ό,τι είναι φώς για όλους. Πραγματικό είναι αυτό που φαντάζονται οι τέλειοι με το καθαρό μυαλό, πραγματικότητα είναι η πορεία προς το φώς.

Εκεί σε αυτόν τον κόσμο φαντάζει η τέλεια ταύτιση λόγων και πράξεων, η απουσία του πόνου και της έλλειψης ,η τέλεια ταύτιση είναι και γίγνεσθαι, χώρου και χρόνου. Εκεί η πορεία είναι η τέλεια στάση, η μεγάλη αλήθεια ότι εν στιγμή όλα υπάρχουν, το τέλειο βασιλεύει. Αυτό υπονοεί η μεγάλη αλήθεια του λόγου των σοφών μέσα από τα βάθη του όντος, η μεγάλη αλήθεια του μύθου η οποία γλυκά μας ζητεί να μας ταξιδεύσει στα βάθη του προαιωνίου χθές και αύριο.

Εκεί συναντάμε δυνάμεις που κινούνται χωρίς περιορισμό και γλυκά περιχωρούνται σε μορφές. Αυτές είναι οι δυνάμεις του Ουρανού, του Κρόνου, του άπειρου Δία –που ξέρει τα πάντα για το όλον-του γαιηόχου Ποσειδώνος –ο οποίος είναι ο βασιλιάς της αβύσσου και του θαλασσίου υποσυνειδήτου-του φοβερού Πλούτωνος-αυτός ξέρει τα πάντα για την κατανομή των δυνάμεων πέρα από τον χωρισμό θανάτου και ζωής.

Οι τέλειοι απεγκλωβίζονται από τα γήινα δεσμά και νοιώθουν να ανακτούν όλες τις δυνάμεις που τους έκλεψαν αυτοί που διαλαλούν ότι τα πάντα είναι ύλη και οικονομία της ύλης. Σε αυτό τον κόσμο που ευρίσκονται συναντούν τον Ηρακλή ο οποίος καμένος από τη βούληση να υπερβεί τη γή ανήκει για πάντα στον ουρανό. Συναντά τον Βελλερεφόντη που συμβολίζει τον άνθρωπο που με το νού του μπορεί να πετάξει στις απαρχές και εσχατιές του όντος. Συναντά το Διόνυσο, όλη τη μυστική πορεία που τρέλανε το Νίτσε, αλλά που μαρτυρεί το δρόμο προς το επόμενο.

Το επόμενο δεν φοβίζει. Ο τέλειος άνθρωπος, αυτός που πέρα από το σήμερα χαράζει το υπεράνθρωπο αύριο έρχεται. Η κοινωνία των αυτεγνωσμένων ανθρώπων, αυτών που θα μετοικήσουν στην χώρα του φωτός όταν όλα εδώ θα έχουν τελειώσει δημιουργείται. Επειδή ο θεός Ουρανός το θέλει.

Έσεται ήμαρ.

Υ.Σ. Αγαπητή Χρυσή Αυγή, σου αποστέλλω το παρόν προς δημοσίευση επισημαίνοντας το γεγονός ότι το ποτάμι συνεχώς μεγαλώνει. Το ποτάμι των αφυπνισμένων Ελλήνων. B. M.


http://xryshaygh.wordpress.com