Κυριακή

Φονικό με κλεμμένο όπλο αστυνομικού στην Κέρκυρα



Φονικό με κλεμμένο όπλο αστυνομικού σε μπαρ στα Γουβιά της Κέρκυρας. Θαμώνας πυροβόλησε μετά από καυγά δύο μεθυσμένους Αλβανούς, που απαιτούσαν να πιουν τα ποτά τους χωρίς να πληρώσουν, σκοτώνοντας τον έναν και τραυματίζοντας σοβαρά τον άλλο.

Το όπλο του εγκλήματος, είχε κλαπεί τον Οκτώβριο του 2008 από τον αστυνομικό Λευτέρη Μουμούρη, ο οποίος υπηρετεί στο νησί.

Όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ. Οι δύο Αλβανοί διασκέδαζαν σε γνωστό μπαρ της περιοχής. Το ένα ποτό έφερνε το άλλο και η παρέα δεν άργησε να χάσει τον έλεγχο. Όταν ήρθε η ώρα του λογαριασμού, όμως, απαίτησαν να φύγουν χωρίς να πληρώσουν ευρώ. Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, φοβούμενος ότι θα χάσει τους υπόλοιπους πελάτες, τους άφησε να φύγουν, κερνώντας τα ποτά.

Λίγο μετά τις 4:00 τα ξημερώματα, όμως, οι δύο Αλβανοί, 34 ετών, επέστρεψαν. Αφού δεν πλήρωσαν την πρώτη φορά, θεώρησαν ότι το ίδιο θα επιτύχουν και τη δεύτερη.

Λογάριαζαν όμως χωρίς τον «ξενοδόχο». Στην προκειμένη περίπτωση, «ξενοδόχος» δεν ήταν ο ιδιοκτήτης, αλλά ένας Κερκυραίος, ο Σπύρος Μερκούρης, θαμώνας του μαγαζιού. Ο δράστης, έβγαλε το όπλο που έφερε πάνω του και πυροβόλησε τέσσερις φορές προς το μέρος των Αλβανών. Ο ένας σκοτώθηκε επί τόπου, αφού η σφαίρα καρφώθηκε στην καρδιά του. Πρόκειται για τον Αλικάϊ Κλοράτ. Ο δεύτερος, ο Οδυσσέας Νταλάρτης, τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Λίγη ώρα μετά το φονικό, ο 40χρονος δράστης, συνελήφθη.



http://www.facebook.com/group.php?gid=54404263243


****************************************
*****


Το κοντέινερ έκρυβε... μισό τόνο κοκαΐνη

Εδώ και λίγα 24ωρα εντοπίστηκε σε κοντέινερ στο Ικόνιο μισός τόνος του διεγερτικού ναρκωτικού και σύμφωνα με πληροφορίες στην υπόθεση εμπλέκονται δύο Ελληνίδες από τη Θεσσαλονίκη, τρεις Βούλγαροι και δυο αλβανοι.

Πρόκειται μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες που έχουν κατασχεθεί στην Ελλάδα, ενώ είναι μια σημαντική ποσότητα και σε σχέση με τα διεθνή δεδομένα. Η αξία του ναρκωτικού στη λιανική μπορεί να ξεπερνά και τα 50 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, υπήρξε ευρύ πλέγμα συνεργασιών μεταξύ αστυνομίας, ΥΠΕΕ, Λιμενικού, ΕΥΠ και της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης (DEA), που φέρεται να εισέφερε την αρχική πληροφόρηση. Το φορτίο έφτασε στην Ελλάδα με πλοίο και στα παραστατικά του εμπορεύματος η κοκαΐνη περιγραφόταν ως αλουμίνιο.

Στης 13-8-09 ωρα βελγιου 05:30 τα ξημερωματα, συνελήφθη ακόμη ένας 53χρονος έλληνας επιχειρηματίας που διαμένει μονίμως στο Βέλγιο,και ένας βούλγαρος επιχειρηματίας που θα εισήγε τις ναρκωτικές ουσίες στη γειτονική χώρα.
Οι έλληνες αξιωματούχοι εκτιμούν ότι οι δύο αυτές γυναίκες που διέμεναν στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης είχαν οργανωτικό ρόλο στη μεταφορά της κοκαΐνης







Έπιασαν στα πράσα τους αλλοδαπούς διαρρήκτες

Η διάρρηξη που είχαν σχεδιάσει τρεις νεαροί αλλοδαποί σε μίνι- μάρκετ στα Τρίκαλα, πέτυχε απόλυτα και οι δράστες βγήκαν από το κατάστημα έχοντας στα χέρια τους τη λεία τους… Όμως, στην έξοδο τους περίμεναν οι… αστυνομικοί!

Οι τρεις αλλοδαποί διαρρήκτες, δύο εγχρωμοι Γάλλοι 27 και 36 χρόνων και ένας Μαροκινός 26 χρόνων, κατάφεραν να εισβάλλουν στο κατάστημα μιας 46χρονης, επί της οδού Ελευθερίας, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Μετρητά δεν βρήκαν στο ταμείο κι έτσι έκλεψαν μεγάλη ποσότητα τσιγάρων και τηλεκάρτες διαφόρων εταιριών. Όταν, όμως, βγήκαν από το μαγαζί, έπεσαν σε μπλόκο που είχαν στήσει για προληπτικούς ελέγχους οι αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Τρικάλων σε συνεργασία με άνδρες της ΟΠΚΕ!



Κιλκίς - Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο 43χρονος αλβανός

Με αυτοσχέδιο βρόχο από συρματόσχοινο προσπάθησε αλλοδαπός ηλικίας 43 ετών να σκοτώσει 51χρονο Έλληνα, θέλοντας μ’ αυτόν τον τρόπο να λύσει τις προσωπικές διαφορές που είχε με το θύμα. Ο τελευταίος νοσηλεύεται με τραύματα στο λαιμό σε νοσοκομείο, ενώ ο δράστης υπήκοος Αλβανίας συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Κιλκίς μεταξύ άλλων με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης σωματικών βλαβών.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς, το περιστατικό συνέβη στο 8ο χλμ του επαρχιακού δρόμου Πολύκαστρου - Θεσσαλονίκης, όταν ο δράστης, επιβαίνοντας σε Ι.Χ. αυτοκίνητο ακινητοποίησε το όχημα που οδηγούσε το θύμα του. Ο αλλοδαπός κατευθύνθηκε προς τον 51χρονο, άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου του και ασκώντας σωματική βία, κατάφερε να τυλίξει γύρω από το λαιμό του παθόντα αυτοσχέδιο βρόχο από συρματόσχοινο. Ο 51χρονος έχασε τις αισθήσεις του, οπότε ο δράστης -πιστεύοντας ότι το θύμα του εξέπνευσε- εξαφανίστηκε. Όταν το θύμα ανέκτησε τις αισθήσεις του, κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία και μετά από λίγη ώρα αστυνομικοί του Α.Τ. Πολυκάστρου εντόπισαν τον αλλοδαπό και τον συνέλαβαν.



Διπλή σύλληψη για διάρρηξη ναού
Καστοριά

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνελήφθησαν δύο Αλβανοί που κατηγορούνται ότι διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορα, τα ξημερώματα της Τρίτης, στην Καστοριά.
Πρόκειται για δύο νεαρούς, ηλικίας 19 και 17 χρονών, που φέρονται ότι αφού παραβίασαν το παράθυρο του ναού , αφαίρεσαν 2.689 ευρώ και διάφορα αντικείμενα θρησκευτικής λατρείας.
Άνδρες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης τους εντόπισαν να κινούνται ύποπτα και κατά την διάρκεια ελέγχου βρέθηκαν στην κατοχή τους τα παραπάνω αντικείμενα που κατασχέθηκαν. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.


ΑΠΟ: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ