Πέμπτη

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο Αλβανός που επιτέθηκε στους αστυνομικούς στην Κόρινθο όπου αφέθηκε με εγγύηση.

Ενα άτομο συνελήφθη για απόπειρα ληστείας σε νυχτερινό κέντρο της Κορίνθου και επίθεση κατά δύο αστυνομικών.
Το περιστατικό έγινε πριν από λίγες ημέρες όταν δύο Αλβανοί, ευρισκόμενοι σε κατάσταση μέθης, έφθασαν έξω από νυχτερινό κέντρο της Κορίνθου και ο ένας εξ αυτών μπήκε στο κατάστημα και απαίτησε από τον ιδιοκτήτη τα χρήματα του ταμείου.
Ο ιδιοκτήτης του μπαρ κατόρθωσε και ειδοποίησε την Αστυνομία, με αποτέλεσμα ο ένας από τους δύο δράστες να συλληφθεί, αφού προηγουμένως επιτέθηκε και τραυμάτισε τους δύο αστυνομικούς που έφθασαν στο σημείο.
Οι δυο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθο και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες πήραν εξιτήριο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Κορίνθου, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτική δικάσιμο και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματικό αντίτιμο 1000 ευρώ.






ΚΡΗΤΗ Βούλγαρος ξυλοκόπησε ταξιτζή

Στο νοσοκομείο κατέληξε ένας οδηγός ταξί την Κυριακή
το πρωί, έχοντας τραυματιστεί στα χέρια και το κεφάλι, όταν έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από ένα Βούλγαρο. Πρόκειται για ένα ακόμη συμβάν, το οποίο έρχεται να προκαλέσει για μια ακόμη φορά την οργή των ταξιτζήδων του Ηρακλείου, που ζητούν εδώ και καιρό, τη λήψη μέτρων για την προστασία τους.
Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε στην περιοχή του ΚΤΕΛ, όταν ο 40χρονος ταξιτζής κινείτο στην περιοχή. Τότε είδε ένα άλλο ταξί, το οποίο είχε βουλγάρικες πινακίδες να έχει σταθμεύσει στον ίδιο χώρο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά είδε το Βούλγαρο οδηγό του, να προσπαθεί να πείσει τρεις ομοεθνείς του, αντί να πάρουν το λεωφορείο, να επιβιβαστούν στο δικό του ταξί, το οποίο φυσικά δεν έχει άδεια λειτουργίας.
Όταν ο άτυχος ταξιτζής, πλησίασε το Βούλγαρο για να τον ρωτήσει με ποιο δικαίωμα, ασκεί το συγκεκριμένο επάγγελμα παράνομα, με ένα ταξί που είχε βουλγάρικες πινακίδες, τότε ο Βούλγαρος του ζήτησε τα ρέστα. Κουβέντα στην κουβέντα, ο καυγάς «άναψε».
Τότε το θύμα ειδοποίησε το Λιμεναρχείο για να καταγγείλει το περιστατικό και ο Βούλγαρος, χωρίς να το πολυσκεφτεί, άρχισε να χτυπάει το 40χρονο Ηρακλειώτη.
Αμέσως μετά την επίθεσή του, ο Βούλγαρος εξαφανίστηκε, ενώ ο χτυπημένος άνδρας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, έχοντας τραύματα στο κεφάλι και στα χέρια.






Καισαριανή: Χρυσό κλουβί για Βούλγαρο διαρρήκτη.

Μέσα στο θησαυροφυλάκιο της Εθνικής Τράπεζας στην Καισαριανή, όπου βρίσκονται οι θυρίδες ασφαλείας των πελατών, συνελήφθη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ένας 30χρονος από τη Βουλγαρία, ο οποίος σχεδίαζε να «σηκώσει» το περιεχόμενό τους, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του όμως δεν υλοποιήθηκαν, διότι ο νεαρός Βούλγαρος παγιδεύτηκε μέσα στο θησαυροφυλάκιο λόγω των υπερσύγχρονων συστημάτων ασφαλείας.
Ο 30χρονος Βούλγαρος είχε μπει στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας ως πελάτης την περασμένη Παρασκευή και είχε κρυφτεί μέσα στο χώρο του θησαυροφυλακίου -άγνωστο πώς- χωρίς να τον πάρουν είδηση.
Όταν έκλεισε η τράπεζα, ο νεαρός Βούλγαρος παραβίασε με διαρρηκτικά εργαλεία 35 θυρίδες πελατών της τράπεζας και έβαλε το περιεχόμενό τους σε δύο σάκους.
Εν συνεχεία προσπάθησε να παραβιάσει τη θωρακισμένη πόρτα του θησαυροφυλακίου, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας και να εγκλωβιστεί.
Η ενεργοποίηση του συναγερμού κινητοποίησε το διευθυντή της τράπεζας και την αστυνομία, που βρήκαν τον 30χρονο Βούλγαρο μέσα στο θησαυροφυλάκιο.
Ο 30χρονος οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα, ενώ η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται, τόσο για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τυχόν συνεργών του.


http://www.facebook.com/group.php?gid=98996753483

****************************************
*****



Την μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που πέρασε από την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια κατέσχεσε το τμήμα Όπλων και Ναρκωτικών της ΥΠΕΕ, σε μια ευρείας έκτασης επιχείρηση που εκτυλίχθηκε τις τελευταίες ημέρες από τον Πειραιά ως τη Θεσσαλονίκη και οδήγησε σε πέντε συλλήψεις.
Οι υπάλληλοι της ΥΠΕΕ κατέσχεσαν το φορτίο.......... με τη λευκή σκόνη στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά, όπου είχε φτάσει κρυμμένη με τρόπο που δεν είχαν ξανασυναντήσει οι ελληνικές αρχές, μέσα σε ένα κοντέινερ με σιδηρομετάλλευμα. Βασικός παραλήπτης ήταν ένας άνδρας βουλγαρικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη.

Ακολούθησαν εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του, οι οποίοι συνελήφθησαν στον Πειραιά, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες, δύο από τους οποίους είναι γυναίκες, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα μαζί με τον Βούλγαρο.

Λεπτομέρειες για τον τρόπο εισαγωγής της κοκαΐνης στη χώρα, αλλά και το modus operandi του διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών που θα τη διακινούσε, θα δοθεί αύριο σε συνέντευξη τύπου της διοίκησης της ΥΠΕΕ και των υπαλλήλων που συμμετείχαν στην επιχείρηση.


http://ventetta.blogspot.com/2009/08/450.html