Κυριακή

ΝΑΙ , στην έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου αλλά υπό όρους


aktivistis
Οι Γερμανοί θα εκδώσουν τον Χριστοφοράκο προκειμένου να δικαστεί στην Ελλάδα για τα αδικήματα που τον βαραίνουν.
Γιατί όμως ακριβώς θα δικασθεί;
Με απόφασή του το Εφετείο του Μονάχου είπε.......... «ναι» στην έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου αλλά υπό όρους που περιορίζουν ασφυκτικά το κατηγορητήριο της ελληνικής Δικαιοσύνης και που αφορά τη σύμβαση για την ψηφιοποίηση του δικτύου του ΟΤΕ, περιλαμβάνοντας αδικήματα (δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) με χρόνο τέλεσης από τις 13 Φεβρουαρίου 1998 έως τον Σεπτέμβριο του 2003.
Σύμφωνα με την απόφαση του γερμανικού εφετείου η παράδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου αφορά τα δύο προαναφερόμενα αδικήματα, αλλά μόνο για το διάστημα από τις 18 Απριλίου 2003 έως και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Και αυτό γιατί οι προγενέστερες αξιόποινες πράξεις που βρίσκονται στο «στόχαστρο» του Έλληνα ανακριτή έχουν πλέον παραγραφεί με τη συμπλήρωση πενταετίας, καθώς το ίδιο αδίκημα κατά το γερμανικό δίκαιο έχει πλημμεληματικό χαρακτήρα.
Ο Μ. Χριστοφοράκος καλύπτεται από το δεδικασμένο όσον αφορά την κατηγορία της δωροδοκίας για την περίοδο διακυβέρνησης της Ν.Δ. 2004-2007, μετά το γερμανικό εισαγγελικό αίτημα επιβολής ποινής ενός έτους φυλάκισης. Δεν μπορεί να διωχθεί για το ίδιο αδίκημα στη χώρα μας.
Άρα ο Χριστοφοράκος θα δικαστεί για τρία - τέσσερα εμβάσματα, θα χτυπήσει με αποκαλύψεις όπου θελήσει περισσότερο και θα επιστρέψει να εκτίσει την ποινή που θα του επιβληθεί στη Γερμανία, όπου θα προσαρμοσθεί η ποινή του σύμφωνα με τα μέτρα της Γερμανικής Δικαιοσύνης.
Τι έχει αποκαλύψει (μέχρι σήμερα ) ο Χριστοφοράκος, επίσημα μέσα από τις καταθέσεις του στην Γερμανική Δικαιοσύνη;

*
«Ως ύψος των “κομματικών πληρωμών” καθορίστηκε το 2% του τζίρου της σύμβασης (λεγόμενο αρχικό κεφάλαιο του Κεντρικού Καταστήματος)... Σε αυτή τη βάση πραγματοποιήθηκαν ήδη κατά το παραγεγραμμένο χρονικό διάστημα εμβάσματα με αυτό το 2% ετησίως από το Τμήμα, τελευταία από τον τελεσίδικα καταδικασθέντα Σίκατσεκ, είτε από τους συναδέλφους του, από τον επίσης τελεσίδικα καταδικασθέντα Keil von Jagemann, σε έναν λογαριασμό της Εταιρείας P. Blue Corporation προς την ΑΒ Amro Bank στο Μονακό, εν μέρει ύστερα από δική σας απαίτηση, εν μέρει ύστερα από υπολογισμό του Κεντρικού στο Μόναχο. Εσείς διοχετεύσατε/προωθήσατε τα προαναφερθέντα χρήματα (2%) στα δύο ηγετικά πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, τη Νέα Δημοκρατία (Ν.Δ.) και Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ)»
*
Συλλάβατε πλέον το σχέδιο, τις παραλαβές των επιμέρους τμημάτων του έργου C4I να επιταχύνετε, με το να επηρεάσετε τους αρμόδιους για την παραλαβή υπαλλήλους, οι οποίοι μεν δεν σας ήταν κατ’ όνομα γνωστοί, οι οποίοι εν τούτοις, όπως σας ήταν γνωστό σύμφωνα με την επικρατούσα στην Ελλάδα δικτύωση των πολιτικών κομμάτων, ανήκαν σε ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα της Ελλάδας. Αυτοί οι υπάλληλοι έπρεπε, σύμφωνα με τον στόχο σας, την κρίση τους περί της απόφασης παραλαβής κατ’ αυτόν τον τρόπο να ασκήσουν, ώστε σε περιπτώσεις αμφιβολίας ενδεχομένως και αντίθετα στα καθήκοντά τους να αποφασίσουν υπέρ της εταιρείας Siemens.
*
Συμφωνήσατε λοιπόν στις διάφορες συζητήσεις το αργότερο κατά τα τέλη του 2003 με τους ταμίες των μεγάλων κομμάτων στην Ελλάδα, με τον Κώστα Γείτονα του ΠΑΣΟΚ, τον τέως αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου, ο οποίος μέσω του κόμματος, όπως και πριν, είχε επιρροή επί των υφισταμένων υπηρεσιών και με τον Βαρθολομαίο της Ν.Δ., ότι θα παρείχατε στα από αυτούς εκπροσωπούμενα κόμματα χρήματα της τάξεως συνολικά το λιγότερο διψήφιου νούμερου εκατομμυρίων ευρώ.
*
Σύμφωνα με τον από κοινού με τον κ. Γείτονα και τον Γ. Βαρθολομαίο τεθέντα σκοπό σας, επετεύχθη αυτό στο χρονικό διάστημα που ακολούθησε και ο Κ. Γείτονας και ο Γ. Βαρθολομαίος άσκησαν, σύμφωνα με τη συμφωνηθείσα τακτική επί των αποφασιζόντων δημοσίων υπαλλήλων την του κόμματος του καθενός επιρροή. Οι αποφασίζοντες δημόσιοι υπάλληλοι το πήραν τουλάχιστον απόφαση, ότι ως αντάλλαγμα για την ευμενή και ενδεχομένως αντίθετη στα καθήκοντά τους ενέργεια κάθε φορά θα εφοδιάζουν οικονομικά το κόμμα του οποίου ήσαν μέλη

Τι λένε τα δύο κόμματα για τις αποκαλύψεις, που έχουν συγκλονίσει τους πολίτες, ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση;
Η ΝΔ προσπαθεί να κρατήσει "χαμηλά τη μπάλλα" εμμένοντας στην εκφρασμένη διαβεβαίωσή της ότι δεν μπήκε στα ταμεία της "ούτε ένα ευρώ από τη Ζίμενς". Και παράλληλα επειδή φοβάται και ονομαστική εμπλοκή στελεχών της, δια του Ζαγορίτη βελτιώνει την τακτική της διατυμπανίζοντας την νέα γραμμή ότι «μπορεί να δεσμευθεί για το κόμμα και όχι για τα πρόσωπα». Δηλ. "ο σώζων εαυτόν σωθείτο".
Το ΠΑΣΟΚ ενώ σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, δια του Προέδρου του, είχε επιδείξει ταχύτατα αντανακλαστικά, στην προκειμένη μάλλον δείχνει πως θέλει να κερδίσει χρόνο, ίσως για να διερευνήσει προς τα που θα πέσουν οι ισχυρότερες βόμβες. Έτσι εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προσπαθεί να πείσει ότι είναι έξω από τα καταγγελλόμενα και ζητά "πλείονες πληροφορίες από τους δικηγόρους του Χριστοφοράκου":
«Με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, ο Γραμματέας του Κινήματος, Γιάννης Ραγκούσης, πρόκειται τις προσεχείς ημέρες να αποστείλει επιστολή προς τους δικηγόρους του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου, ζητώντας τους να γνωστοποιήσουν όποια στοιχεία - αποδείξεις διαθέτει ο πελάτης τους, προκειμένου να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του, όπως αυτοί εμφανίζονται στην απολογία του στη Γερμανική Δικαιοσύνη, περί χρηματοδότησης του ΠΑΣΟΚ από τη Siemens."
Η ΧΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕΖΙΛΙ ΔΙΕΘΝΩΣ
ΔΙΨΗΦΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΔΙΟΧΕΤΕΥΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ
ΤΑΜΙΕΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ - ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ & ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ - ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΚΜΑΥΛΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΧΩΡΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ;
ΘΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΑΚΑΘΑΡΙΣΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ;
Ή ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΠΡΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΦΑΥΛΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΗΨΗΣ;
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΑΛΗΨΗΣ Ή ΕΣΤΩ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΑΠΗΡΟΙ!!!


http://ventetta.blogspot.com/2009/08/blog-post_4199.html